Tutustumistapaaminen sovitaan yleensä, kun mahdollinen asiakas on jo vähän tutustunut minuun ja alueen muihin douliin. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Tutustumistapaamisen voi sopia jo, vaikka ei vielä olisi tehnyt päätöstä doulan palkkaamisesta.

Tutustumistapaamisen voimme sopia kävelylenkille, kahvilaan, kotiinne tai minun kotiini. Voimme myös jutella puhelimessa tai tavata etänä esimerkiksi Teamsin välityksellä.

Tässä tapaamisessa monesti kerron itsestäni, koulutuksestani ja kokemuksestani. Te puolestaan kerrotte, kuinka raskaus on sujunut, aiemmista synnytyksistä ja raskauksista (jos niitä on ollut) sekä omista alustavista toiveista doulapaketin ja tulevan synnytyksen suhteen. Tutustumistapaamisen kesto on yleensä n. 1h.

Tämän tapaamisen jälkeen molemmat osapuolet miettivät ja pohtivat, että olisivatko he sopivia toisilleen. Jokainen doula on erilainen kuten asiakas/asiakkaat omine tarpeineen ja toiveineen. Siksi onkin tärkeää, että löytää itselleen doulaksi henkilön, jonka kanssa on helppo rakentaa turvallinen doulasuhde.

Jos asiakkaat päätyvät tapaamisen/keskustelun jälkeen minuun, teen keskustelun pohjalta doulasopimuksesta luonnoksen, jonka lähetän kommentoitavaksi. Siihen tehdään kommentoinnin perusteella muokkaukset niin, että molemmat osapuolet ovat siihen tyytyväisiä. Sopimuksen perusteella doulapaketille muodostuu hinta. Lähetän laskun aika pian sopimuksen teon jälkeen, mutta laskun voi maksaa haluamansa suuruisissa erissä ilman lisäkuluja. Koko summan on oltava maksettuna viimeistään rv 38+0 tai hetidoulauksessa mahdollisimman pian.

Sopimuksen teon jälkeen voidaan sopia seuraava tapaaminen. Sopimukseen voi sisältyä synnytysvalmennusta, synnytystoiveiden miettimistä, lääkkeettömän kivunlievityksen harjoittelua, hoitoa tai vaikka hemmottelua. Voidaan sopia myös mahdollisista kirjojen, materiaalien tai välineiden lainoista. Sopimuksen teon jälkeen voit olla yhteydessä niin paljon kuin haluat. Olen käytettävissäsi huolien kuuntelemiseen, tiedon jakamiseen tai mihin ikinä tarvitset.

Synnytyksen käynnistyessä olet yhteydessä. Aluksi saatan etäyhteydellä antaa vinkkejä liikkumiseen, asentoihin tai muuhun. Mietimme yhdessä, että haluatteko minun saapuvan kotiinne, vai vasta sairaalaan (jos kyseessä sairaalasynnytys). Yleensä myös pohdimme, että milloin olisi oikea aika siirtyä. Olen tukena päätöksessä, jonka teet. En tee ikinä päätöksiä puolestanne, mutta kerron hyödyistä, haitoista ja vaihtoehdoista.

Olen läsnä synnytyksessä sekä muutaman tunnin synnytyksen jälkeen ja tarjoan käyttöön kaiken osaamiseni. Sopivassa kohtaa muutaman viikon/kuukauden kuluttua synntyksestä sovimme käynnin, jossa tulen moikkaamaan vielä teitä. Juttelemme synnytyksestä ja alkaneesta vauva-ajasta.